Kennel Galoma´s

 

 

Kvalitetsopdræt af Samojedehunde

Velkommen til min hjemmeside.

 

Om os

 

Mit navn er Anne-Margrethe K. Hovgaard og er den glade ejer af Kennel Galoma´s hvor der p.t. er 5 samojedehunde, som er familiehunde der bliver brugt på forskellige måder. Den ene, Fenja, bor ikke hjemme men ved andre i familien, så hun er stadig en stor del af Galoma's. Jeg er gift med Mikael ( siden 1996 ) og bor i eget hus i en lille landsby der hedder Føvling. Føvling ligger lige midt imellem Esbjerg og Kolding.

"Mikael med Fenja og Marquis april 2008"

Om Galoma´s

Hele min barndom har der været en hund i mit hjem. Siden 1990 har jeg selv haft hund. Den første hund var en tæve og købt som at være en samojede, men viste sig at være en blanding af Dansk spids og en samojede. Lonnie hed hun. En hund med personlighed. Da hun var op i årene ledte vi efter, hvor vi ville have den næste hund fra, så vi gav os tid. Efter et års tid meldte vi os ind i Samojedehundeklubben i 2003, hvor vi fik kontakt til Marianne. Hun havde Gaio, som flyttede ind som 8 år gammel hos os. Lonnie ( på 12 år ) var glad for Gaio´s selvskab. Gaio var noget særlig for os, og vi var så heldig at kunne købe en hvalp i 2004, hvor Gaio er far til. Der var ingen valgmulighed for der var kun én tilbage. Det var Marquis. Det har vi bestemt ikke fortrudt. Lonnie blev godt 15 1/2 år da vi måtte tage afsked med hende i 2005.

I 2006 fik vi Fenja. Så var vi igen på 3 hunde. Desværre 1/2 år efter at vi havde fået Fenja måtte vi tage afsked med Gaio p.g.a. sygdom. Det er starten af 2007. Gaio var næsten 12 år.

Han vil altid være i Vores hjerter.

 

 

Gaio liggene og Marquis siddene, juli 2006

" Far og Søn "

 

Galoma´s er et sammensat ord efter mine 3 første hunde. Dem der er starten på det vi har og gør idag. Der er Lonnie, Gaio og Marquis. Den der har opfundet navnet er Gyda Bruun ( Kennel Gydanskij´s ). Kennel Galoma´s har eksisteret siden nov. 2005.

Da jeg altid har været meget glad for hunde og synes det er spændene at arbejde med dem, satte Gaio jo gang i en hel masse. Jeg arbejde godt nok med Lonnie, men det var kun herhjemme. Gaio´s indtog i Vores liv satte mange ting igang. Gyda og Arne Bruun tog os med i skoven så Mikael kunne prøve at køre med hundene ( vi var blevet advaret om at blive bidt af at køre ved første tur ). Så når der er løbssæson køre Mikael med hundene. En anden ting som blev sat igang. Udstillinger. Det var bestemt også uprøvet inden Gaio´s tid. Interessen for udstilling, opdræt/ avl er vokset løbene, da det bestemt ikke var det som er formålet da vi fik hund.

Jeg går til lydighed, Rally-lydighed, platform, klikker- og agility træning lige med vores hunde når der er mulighed for det. Adfærd siden synes jeg også er en spændene sag. Vi har begge taget adfærdkursus. Det er sikkert ikke det sidste. Har taget et klikkertrænings kursus som er en god og spændene måde at træne sine hunde. Det er selvfølelig til eget brug, også for at se hvad klikkertræning er. Som der kan ses, så er vi et aktiv par med vores hunde, da vi mener det er vigtigt at hundene har det godt og bliver udfordret også mentalt. Det giver en glad og harmonisk hund. Aktiv liv med sin hund kan jo være mange ting. Selv har går jeg som hjælpeinstruktør hos "de 4 hundepoter", som gav mig meget som eks. kenskab til andre racer. Også som kan styrke mig i forhold til mine egne hunde, og giver mig mulighed for at støtte mine hvalpekøber. Jo mere viden jeg har, jo mere kan jeg give vidre, til dem som kommer til mig.

Hundene hos Galoma´s er familiehunde som er med, hvor det kan lade sig at gøre. De lever sammen med Mikael og jeg inde og ude. Hundene kommer også ud og bliver stimuleret på forskellige vis.

 

Ferie Læsø maj 2008

Anne-Margrethe K. Hovgaard

Copyright® 2008-2016

 

 

Siden er opdateret november 2016.